Dyskusyjny Klub Książki

Partnerzy



Odwiedziny

Dzisiaj 36

Wczoraj 65

Ten tydzień 101

Ten miesiąc 938

Wszystkie 848233

Wielkość czcionki

Administratorem danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna w Bielawie, ul. Piastowska 19c, 58-260 Bielawa. Przedstawicielem ADO jest Urszula Ubych

Inspektorem danych osobowych / administratorem bezpieczeństwa informacji jest - Paulina Wojciechowska-Cudak.

Kontakt w sprawie danych osobowych - ul. Piastowska 19c, 58-260 Bielawa. Telefon 746450966, e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

 

 

RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA

O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

dot. ewidencji czytelników

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

  1. 1.Administratorem danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna w Bielawie, ul. Piastowska 19c, 58-260 Bielawa reprezentowana przez Dyrektor MBP Urszulę Ubych.

  1. Inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskiej Bibliotece Publicznej, jest Paulina Wojciechowska-Cudak, Piastowska 19c, 58-260 Bielawa, tel. 746450963 wew. 26

  1. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu udostępniania i ochrony materiałów bibliotecznych należących do Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielawie lub innych bibliotek w przypadku wypożyczeń międzybibliotecznych (w tym: ewidencję udostępniania zbiorów, kontrolę terminowości zwrotów oraz naliczanie i kontrolę spłaty należności finansowych zgodnie z Regulaminem udostępniania DBP) na podstawie art. 6 ust 1 pkt A (zgoda). Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

  1. Pani/Pana dane osobowe (w tym adres pocztowy, telefon i adres email) mogą być wykorzystanie do przekazania informacji o stanie konta czytelnika w zakresie wynikającym z celu przetwarzania opisanym w p.3

  1. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres korzystania przez Panią/Pana z materiałów bibliotecznych należących do Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielawie, bądź do czasu złożenia przez Panią/Pana żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych.

  1. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo do wniesienia sprzeciwu, oraz wycofania zgody na ich przetwarzanie. Sprzeciw oraz wycofanie zgody wobec przetwarzania danych osobowych lub żądanie ich usunięcia będzie skuteczne o ile dane osobowe nie są już niezbędne do celów dla których zostały zebrane.

  1. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do PUODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

  1. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale ich niepodanie uniemożliwia korzystanie z materiałów bibliotecznych należących Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bielawie, lub innych bibliotek w przypadku wypożyczeń międzybibliotecznych.